Bø Jazzklubb | Maridalen med Erland Dahlen

Om arrangementet

Gjenhør med fantastiske Maridalen!

Maridalen feat. Erland Dahlen
Fredag 19. april 2024
Gullbring, Framstugo
Kl. 20.30 - konsertstart kl. 21.00
Billettpris 135,-/235,-/335,-

 

Den anerkjente jazztrioen Maridalen, som henter navnet sitt fra dalføret like nord for Oslo sentrum, kommer tilbake til Bø. Denne gangen har de med seg sitt helt ferske tredje album – «Gressholmen». Albumet ble spilt inn på en DNT-hytte på den lille øya i Oslofjorden. Med seg på innspillingen hadde Erland Dahlen som gjestemusiker, og han er også med på konserten i Bø.

Trioens to utgitte album har høstet strålende anmeldelser både nasjonalt og internasjonalt. Debutalbumet «Maridalen» som kom i 2021 ble av Aftenposten plasserte på lista over «Årets beste norske», mens engelske MOJO Magazine plasserte skiva på «Jazz albums of the Year». Oppfølgeralbumet «Bortenfor» som kom året etter ble utropt til «De beste jazzplatene i 2022» av Dagsavisen. Dalføret som har gitt navn til trioen setter også sitt fysiske preg på selve musikken, da begge album faktisk er spilt inn i den gamle trekirka i Maridalen. Og med konserter på blant annet Ora Jazzfestival i Romania, Nordic Jazz Festival i Nederland og fjorårets London Jazzfestival har de også invitert med seg den internasjonale jazzscenen inn i Maridalen.

Musikken oppleves intim, og trioen skaper ulike musikalske rom som fylles med små ulike fortellinger. Den akustiske klangen fra kontrabass, trompet og treblås inviterer lytteren med på nye eventyr. Vi blir med på en reise blant glemte steder, nattbelyste gater, gamle bygårder og et øysamfunn med en egen fuglefanger. Lydbildet til trioen er transparent og gir stort rom og ansvar til hver av de tre musikerne. Vi kan forvente oss å bli med på en musikalsk oppdagelsesferd når de kommer til Bø denne fredagen!

Anders Hefre – saksofon Jonas Kilmork Vemøy – trompet Andreas Rødland Haga – kontrabass Erland Dahlen – perkusjon